Gå videre til hovedindholdet

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source - del 2

Sørme om ikke Version 2 har en artikel om netop problematikken med skift til f.eks OpenOffice (jeg havde faktisk ikke set den, da jeg skrev mit indlæg i går):
http://www.version2.dk/artikel/endnu-en-norsk-kommune-dropper-openoffice-19103

Denne gang er det den norske kommune Asker, der har problemer med at få OpenOffice til at spille sammen med 3. parts programmer, og de har derfor valgt at gå tilbage til Microsoft Office. En anden kommune i Norge, Sarpsborg er også gået tilbage til Microsoft Office. I store træk er deres kritikpunkter, mere eller mindre dem, jeg hev frem som eksempler i går.

Argumenterne:

OpenOffice spiller ikke sammen med 3. parts programmer ... Når hjælpen fra leverandørerne er så begrænset
Det fremgår ikke af artiklen hvilke 3. parts programmer der er snak om - men det behøver ikke være OpenOffice's skyld. Det kan lige så vel være 3.parts programmet, der mangler et grænsefladesnit, man kan koble op imod.

Hjælpen fra leverandørerne er begrænset...
Ja, her er man mere eller mindre overladt til sig selv for øjeblikket, Novell, som er blevet opkøbt af Attachmate, har overgivet al koden til Apache Incubator, og det ser umiddelbart ud som om at kommerciel support er en by i Rusland pt. (juli '11).

Sarpsborg: Medarbejderne arbejder mere effektivt (i Microsoft Office)
Det er klart at det går stærkere for dem, for det er i Microsoft Office-pakken, alle deres opbyggede rutiner ligger. Det tager tid at skifte. Jeg er selv forholdsvis habil bruger af både OpenOffice og Microsoft Office, og jeg synes, forskellene er små. Der er menuer, og tastaturgenveje, der ligger forskelligt, men det er ikke noget, man ikke kan lære over et par aftener. Er man negativt indstillet fra starten, så er projektet dømt til at fejle.

Måske er OpenOffice/LibreOffice ikke modent til kommerciel brug endnu - jeg tror dog stadig, det afhænger af de krav man har. Det kunne være interessant at vide, hvilke 3. parts programmer, den norske kommune Asker, ønskede at benytte og om det var muligt at lave en slags bro.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Arbejdsmarkedet og handicappede er som to modpoler

Jo, der er bestemt virksomheder derude, der gør sit for at inkludere folk med et handicap. Men der er ikke nok, der gør en aktiv indsats.  Så så arbejsløshedskurven blandt fleksjobbere helt anderledes ud.   "Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare." (borger.dk) Her til morgen var jeg så ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste hos Radio4, at staten med beskæftelsesminister Peter Hummelgaard (S) ved roret, har gjort det ulovligt for personer under fleksjobordningen at arbejde i deres ægtefælles virksomhed. Årsagen? For at bekæmpe snyd. Det kan man jo normalt ikke have noget imod, hvis det da ikke lige var, fordi beslutningen indebærer, at det rammer almindelige, lovlydige mennesker hårdt. Det er svært nok for personer med et større eller mindre handicap at få arbejde i forvejen, og ca. hver femte

Den sidste playliste

Jeg har besluttet mig for at stoppe med at lave playlister på Spotify . Det blev til 128 playlister med alt lige fra elektronisk musik til rock og pop. Højdespringeren var Techno, Trance og Progressive (TTP), hvor jeg lige akkurat nåede at publicere playliste nr. 100.  Link:  Min Spotifyprofil Jeg startede i 2011* og med et gennemsnit på 50-60 tracks pr. playliste er det blevet til en del. TTP-scenen er produktiv, må man sige :)   Selvom jeg har lagt mest arbejde i TTP-playlisterne henover årene, så er det paradoksalt nok C64/Amiga playlisten, der har flest followers. Ikke et prangende antal, men jeg har heller ikke pløjet internettet tyndt for musiksites at markedsføre mig på. Jeg postede primært til ShareMyPlaylist og Twitter - men måske skulle jeg også have gravet mig mere ned i grupperne på Facebook? Burde nok også have lavet en brandkonto, men så er vi nok udeover, at det er et hyggeprojekt. Jeg har altid tilstræbt at der skulle udkomme en liste hver måned - det har jeg nogenlunde

Handicaptilgængelighed - update

Jeg tænkte, jeg lige ville skrive en lille status på min rejse ud i mere handicaptilgængelighed. Jeg har i den forgangne uge kontaktet 2 store danske analyseinstitutter, for at høre om de nogensinde havde lavet en undersøgelse af, hvor ofte handicappede må fravælge butikker pga. dårlig handicaptilgængelighed. Det ene analyseinstitut har jeg ikke hørt fra endnu, det kan dog være, de lige skal grave i arkiverne ;) Det andet, havde ikke lavet en sådan undersøgelse. Det havde jeg nu heller ikke forventet ;-) Så hvis jeg skal finde svar på sådan noget, så skal jeg nok søge mere specialiserede steder. Flere billeder Udover det har jeg modtaget nye billeder. Tak til John Jensen og Karina Hjorth for billederne. De første to billeder er fra to forskellige handicaptoiletter hos Nordisk Film Bio Randers - to rigtig fine toiletter har de, men se så hvor spejlene sidder. På det ene kan man lige ane Karinas telefon, men hun har faktisk ikke selv mulighed for at se sig selv i spejlet.