Gå videre til hovedindholdet

Kommuner under massivt pres fra handicappede

»Vi bliver i kommunerne mødt med et enormt forventningspres fra borgere med handicap, som hele tiden forventer, at kommunen skal betale for det bedste og det nyeste teknologiske hjælpemiddel,« citat Foreningen af Socialchefer, Ole Pass fra Rødovre til JyllandsPosten (http://jp.dk/indland/indland_politik/article2027845.ece).

Jeg var ved at få aftencolaen galt i halsen, da jeg læste dette. De fleste handicappede jeg kender, har et moderat forhold til det at anskaffe sig nye hjælpemidler - man klarer sig med det man har indtil det nærmest falder fra hinanden - og kommunens repræsentanter er gode til at sige fra, hvis man ikke mener, behovet for nyt er der. Nogle gange er det berettiget, andre gange ikke. Men der gives bestem ikke ved dørene. Hvis ikke man som handicappet ikke prøver, sker der i hvertfald ikke noget. Det handler om livskvalitet.

Jeg ved selvfølgelig ikke, hvor god man er til at sige fra i Rødovre og andre kommuner hvor man synes dette er et problem, men Ole Ness får det til at lyde på Hollywood'sk vis som om der hver dag er horder af handicappede ude foran rådhuset i Rødovre, der kræver nye hjælpemidler og de stakkels kommunalt ansatte forsøger at modstå det umenneskelige pres med blod, sved og tårer. Sådan forholder virkeligheden sig næppe.

I stedet for at lange ud efter de handicappede, burde man måske i stedet i kommunalt regi kigge på HVOR de penge man bruger, ender henne. Tag f.eks de aftaler man har med leverandører af hjælpemidler og medicin. Der er sikkert en del, der lever RIGTIG godt af at være fast leverandør til kommunerne. Der findes sikkert en masse underhåndsaftaler på det plan, ja - det skal jeg ikke kunne sige - men der dukker undertiden i hvertfald sager op i dagspressen der bestyrker den mistanke. Kunne man sikre fri og fair konkurrence blandt leverandørerne, så kunne man sikkert også skære ned på udgifterne.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Den sidste playliste

Jeg har besluttet mig for at stoppe med at lave playlister på Spotify . Det blev til 128 playlister med alt lige fra elektronisk musik til rock og pop. Højdespringeren var Techno, Trance og Progressive (TTP), hvor jeg lige akkurat nåede at publicere playliste nr. 100.  Link:  Min Spotifyprofil Jeg startede i 2011* og med et gennemsnit på 50-60 tracks pr. playliste er det blevet til en del. TTP-scenen er produktiv, må man sige :)   Selvom jeg har lagt mest arbejde i TTP-playlisterne henover årene, så er det paradoksalt nok C64/Amiga playlisten, der har flest followers. Ikke et prangende antal, men jeg har heller ikke pløjet internettet tyndt for musiksites at markedsføre mig på. Jeg postede primært til ShareMyPlaylist og Twitter - men måske skulle jeg også have gravet mig mere ned i grupperne på Facebook? Burde nok også have lavet en brandkonto, men så er vi nok udeover, at det er et hyggeprojekt. Jeg har altid tilstræbt at der skulle udkomme en liste hver måned - det har jeg nogenlunde

Arbejdsmarkedet og handicappede er som to modpoler

Jo, der er bestemt virksomheder derude, der gør sit for at inkludere folk med et handicap. Men der er ikke nok, der gør en aktiv indsats.  Så så arbejsløshedskurven blandt fleksjobbere helt anderledes ud.   "Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare." (borger.dk) Her til morgen var jeg så ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste hos Radio4, at staten med beskæftelsesminister Peter Hummelgaard (S) ved roret, har gjort det ulovligt for personer under fleksjobordningen at arbejde i deres ægtefælles virksomhed. Årsagen? For at bekæmpe snyd. Det kan man jo normalt ikke have noget imod, hvis det da ikke lige var, fordi beslutningen indebærer, at det rammer almindelige, lovlydige mennesker hårdt. Det er svært nok for personer med et større eller mindre handicap at få arbejde i forvejen, og ca. hver femte

Handicaptilgængelighed - update

Jeg tænkte, jeg lige ville skrive en lille status på min rejse ud i mere handicaptilgængelighed. Jeg har i den forgangne uge kontaktet 2 store danske analyseinstitutter, for at høre om de nogensinde havde lavet en undersøgelse af, hvor ofte handicappede må fravælge butikker pga. dårlig handicaptilgængelighed. Det ene analyseinstitut har jeg ikke hørt fra endnu, det kan dog være, de lige skal grave i arkiverne ;) Det andet, havde ikke lavet en sådan undersøgelse. Det havde jeg nu heller ikke forventet ;-) Så hvis jeg skal finde svar på sådan noget, så skal jeg nok søge mere specialiserede steder. Flere billeder Udover det har jeg modtaget nye billeder. Tak til John Jensen og Karina Hjorth for billederne. De første to billeder er fra to forskellige handicaptoiletter hos Nordisk Film Bio Randers - to rigtig fine toiletter har de, men se så hvor spejlene sidder. På det ene kan man lige ane Karinas telefon, men hun har faktisk ikke selv mulighed for at se sig selv i spejlet.