Gå videre til hovedindholdet

Mit kursus i dovenskab for stressede

Dag 1:

1. Hvordan man bevidst sover fra sit vækkeur
(her lærer du teknikker til hvordan man slår vækkeuret fra UDEN at vågne, og ultimativt, hvis det ikke er nok, hvordan man straffer vækkeuret bedst ved at kende dets svage punkter ifm. det korte, men præcise og udslettende kast i væg / gulv).

2. Hvordan man ordner morgentoilette i halvt sovende tilstand. Her øves i sansningsteknikker, der sikrer at man nu rammer, hvor der rammes skal. Her trænes også i hvordan man for guds skyld undgår det kolde vand - man skulle jo nødig vågne.

3. Under dette punkt gennemgår vi hvordan man laver overspringshandlinger på arbejdspladsen/skolen/what
ever. Vi øver i at få kaffepauser til at vare længere end 30 minutter. Endelig øver vi gode undskyldninger så man kan snige sig til en lille lur i arbejdstiden.

4. Gider jeg ikke skrive... Vi springer videre til dag 2.

Dag 2:

1. Vi starter med at tage på shopping. Her kigger vi på hvilke færdigretter der tager kortest tid at tilberede. I dette forløb lærer kursisten at betjene en microbølgeovn. Dernæst finder vi afdelingen med robotstøvsugere, og anbefaler hvilken model man bør købe. Vi slutter indkøbsturen af med at uddele kort der viser vej til nærmeste fastfood-restauranter i hele Europa. Disse kort er naturligvis laminerede, da de jo naturligvis skal holde længe.

2. Vi kigger på hvordan man stabler opvasken bedst muligt, så den ikke ser ud af så meget, uanset mængde.Vi studerer opvaskningstekniker både den gamle med sæbe og børste, men også den nye og effektive, der involverer et syrebad og en microbølgeovn. Vi kigger også på hvordan man fordeler sit tøj vilkårligt i hjemmet vha. "orden-i-kaos-princippet".
 Det foregår ved at man placerer sit tøj i en anelse uorganiserede stakker, men alligevel i en sådan orden at man sagtens kan finde det igen.

3. Vi undersøger skidt og snavs, og finder ud af, at det ikke er sundhedsskadeligt sådan lige med det samme. I grupper diskuterer vi hvordan man nemmest navigerer i et støvfyldt hjem, vi prøver også teknikker i praksis - her er det en fordel hvis man i forvejen kan bare lidt hundesvømning. Vi kommer også ind på forgiftningssymptomer, og hvornår man i så fald skal søge læge.

4. Inden kurset afsluttes, snupper vi lige en lur..

Hvordan lyder det? Er det noget der kan sælges? ;-)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Devlog #2

Hov! Jeg proklamerede jo tidligere, at jeg ville skrive om mit arbejde med Handicapguiden.dk Der er sket en del - jeg arbejder stadig på at smelte guiden sammen med Handicapparkering, sådan at parkeringspladser, toiletter, seværdigheder osv. figurerer i et samlet kort Så er jeg i gang med at bygge en automatisk linkchecker. Den skal tjekke for døde links i kataloget, fordi jeg kan godt mærke, at jo flere links, der kommer ind i systemet, jo sværere bliver det at holde øje med, om tingene rent faktisk virker som de skal. Jeg hader at møde et dødt link lige så meget, som du sikkert gør. Der er kommet en tilmeldingsformular - den ser måske simpel ud med det blotte øje, men bagved har jeg bygget således, at jeg nemt kan klikke nye felter på. Det gør også, at jeg nemt kan oprette nye formularer, hvis jeg f.eks beslutter mig for at sende nyhedsbreve ud på et tidspunkt. Alle links i foreningskategorien har fået deres sociale medier hægtet på som alternative klik-muligheder, så nu er det bleve

Kom nu for fa'en...

Nu skriver han igen, ham Simon. Han er da også møgsur hele tiden? Nej, hvis du kendte mig, ville du vide, at jeg er optimist 97% af tiden. Jeg er ikke sur, jeg er snarere skuffet.  Skuffet over, at der sidder politikere og embedsmænd derude for hvem handicapområdet rager en høstblomst, som kun kender til at svinge sparekniven. Det burde rage folk en helt masse - uanset politisk ståsted - man behøver ikke være økonom for at vide, at hvis man kan bruge folk som en aktiv ressource i samfundet, så bliver de sjovt nok ikke så stor en udgift heller. Man har sådan et fastlåst billede af, hvad der er samfundsmæssig kapital. Måske synes man, at det kun er bundlinien, der tæller - men så skal man måske prøve at nuancere sin opfattelse. Jeg tror på et samfund i fremdrift for alle mennesker. Jeg voksede op i 80'erne og 90'erne, hvor der var en helt anderledes tro på os handicappede og vores ressourcer. Bryder mig faktisk ikke rigtig om at skrive blogindlæg a' la dette, men jeg reager

Arbejdsmarkedet og handicappede er som to modpoler

Jo, der er bestemt virksomheder derude, der gør sit for at inkludere folk med et handicap. Men der er ikke nok, der gør en aktiv indsats.  Så så arbejsløshedskurven blandt fleksjobbere helt anderledes ud.   "Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare." (borger.dk) Her til morgen var jeg så ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste hos Radio4, at staten med beskæftelsesminister Peter Hummelgaard (S) ved roret, har gjort det ulovligt for personer under fleksjobordningen at arbejde i deres ægtefælles virksomhed. Årsagen? For at bekæmpe snyd. Det kan man jo normalt ikke have noget imod, hvis det da ikke lige var, fordi beslutningen indebærer, at det rammer almindelige, lovlydige mennesker hårdt. Det er svært nok for personer med et større eller mindre handicap at få arbejde i forvejen, og ca. hver femte