Gå videre til hovedindholdet

Handicappede sættes i dårligt lys af egen organisation

Der har i den senere tid været en negativ tone omkring handicappede i de danske medier, og det ærger mig som handicappet at se enkeltpersoner stille sig op i medierne, og nærmest blive udråbt som repræsentanter for "vores slags".

Senest havde TV2 Nyhederne (kilde: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39821402:handicappede-anmelder-boligejere.html) et indslag om en privat husejer, der af Dansk Handicap Forbund er blevet anmeldt til kommunen, fordi hans hus ikke overholder bygningsreglementet omkring for høje dørtrin. De høje dørtrin gør det besværligt for en handicappet at komme ind i huset. Det faktum er åbenbart faldet Dansk Handicap Forbunds Bygge- og trafikpolitiske formand Claus Bjarne Christensen for brystet, da det er ham som står bag anmeldelsen.

Nu kender jeg ikke loven i detaljer, men jeg mener absolut ikke, den var møntet på privatpersoner nærmere at sikre tilgængelighed for handicappede, og jeg mener aktionen er at skyde gråspurve med kanoner, idet ramper nok er noget af det nemmeste at etablere, hvis en handicappet skulle finde på at flytte ind på et senere tidspunkt. I en ideel verden ville man som handicappet naturligvis ønske sig, at sådanne ting var der tænkt på, når huset bygges. Men jeg ser absolut ingen grund til at forfølge en privatperson på grundlag af sådan en mangel.

Claus Bjarne Christensen, du sætter de handicappede i et dårligt lys med din fremturen, brug hellere tiden på konstruktiv dialog og med at forbedre forholdene i det offentlige rum, hvor der er noget at komme efter, frem for at bruge tid på disse uheldige sager. Det kræver kun et kig i TV2-artiklens kommentarer at se, at vi som handicappede kommer til at fremstå som nogle kværulerende typer. Det kan jeg ikke acceptere, for det er langt fra virkeligheden.

Opdatering: TV2 har tilsyneladende udeladt den vigtige detalje at det ikke er privatpersoner, men professionelle bygherrer, Dansk Handicap Forbund har i søgelyset, noget som søsterkanalen TV2 Østjylland har været bedre til at få præciseret: Se indslag. Kravet om udbedring af byggefejl går dog som udgangspunkt via husejeren, som uden omkostninger har ret til at få fejlene rettet af bygmesteren. 


Og så lige en uforbeholden undskyldning til Claus Bjarne Christensen herfra :) Så skulle det vist være på plads.


Se officiel udmelding fra Dansk Handicap Forbund: http://danskhandicapforbund.dk/nyhed/dansk-handicap-forbund-gaar-ikke-efter-private-boligejere/

Kommentarer

 1. Louise Petersen15. maj 2011 kl. 18.48

  Meget interessant emne Simon.. tv2's indslag var vist også at gå helt ned i pellitesseafdelingen.. skal jeg bygge et nyt hus, vil jeg da overholde lovene for bygning osv, men jeg vil da ik tage højde for handicappede da vi kun får besøg af en handicappet jullemand fra Randers i ny og næ.. :-P

  SvarSlet
 2. Haha, ja det sker alt for sjældent - må vi gøre noget ved! :) Nej, man kan ikke kræve at alle skal kende bygningsreglementet til fulde, og hvis en handicappet ønsker at købe huset, må vedkommende være indstillet på at skulle købe ramper.. Det er næppe noget der vælter budgettet, hvis man alligevel kigger på hus.

  SvarSlet
 3. Ja, jeg synes godt nok stadigvæk, at sagen er idiotisk (pardon my french).
  Det er helt fint, at der er et bygningsreglement, som tilgodeser handicappede, og det skal naturligvis overholdes. Men at C.B. Christensen render rundt og spilder private husejeres tid på den måde (lovhjemmel eller ej), er simpelthen for langt ude.
  Jeg synes, det er fint, at handicapforbundet er ude efter de professionelle bygherrer, men jeg tvivler på, at de er nødt til at gå gennem de private husejere. Hvis det virkelig er tilfældet, skulle man hellere vente til det bliver et reélt problem, og SÅ kan man komme efter dem, der skal kommes efter :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Devlog #2

Hov! Jeg proklamerede jo tidligere, at jeg ville skrive om mit arbejde med Handicapguiden.dk Der er sket en del - jeg arbejder stadig på at smelte guiden sammen med Handicapparkering, sådan at parkeringspladser, toiletter, seværdigheder osv. figurerer i et samlet kort Så er jeg i gang med at bygge en automatisk linkchecker. Den skal tjekke for døde links i kataloget, fordi jeg kan godt mærke, at jo flere links, der kommer ind i systemet, jo sværere bliver det at holde øje med, om tingene rent faktisk virker som de skal. Jeg hader at møde et dødt link lige så meget, som du sikkert gør. Der er kommet en tilmeldingsformular - den ser måske simpel ud med det blotte øje, men bagved har jeg bygget således, at jeg nemt kan klikke nye felter på. Det gør også, at jeg nemt kan oprette nye formularer, hvis jeg f.eks beslutter mig for at sende nyhedsbreve ud på et tidspunkt. Alle links i foreningskategorien har fået deres sociale medier hægtet på som alternative klik-muligheder, så nu er det bleve

Kom nu for fa'en...

Nu skriver han igen, ham Simon. Han er da også møgsur hele tiden? Nej, hvis du kendte mig, ville du vide, at jeg er optimist 97% af tiden. Jeg er ikke sur, jeg er snarere skuffet.  Skuffet over, at der sidder politikere og embedsmænd derude for hvem handicapområdet rager en høstblomst, som kun kender til at svinge sparekniven. Det burde rage folk en helt masse - uanset politisk ståsted - man behøver ikke være økonom for at vide, at hvis man kan bruge folk som en aktiv ressource i samfundet, så bliver de sjovt nok ikke så stor en udgift heller. Man har sådan et fastlåst billede af, hvad der er samfundsmæssig kapital. Måske synes man, at det kun er bundlinien, der tæller - men så skal man måske prøve at nuancere sin opfattelse. Jeg tror på et samfund i fremdrift for alle mennesker. Jeg voksede op i 80'erne og 90'erne, hvor der var en helt anderledes tro på os handicappede og vores ressourcer. Bryder mig faktisk ikke rigtig om at skrive blogindlæg a' la dette, men jeg reager

Arbejdsmarkedet og handicappede er som to modpoler

Jo, der er bestemt virksomheder derude, der gør sit for at inkludere folk med et handicap. Men der er ikke nok, der gør en aktiv indsats.  Så så arbejsløshedskurven blandt fleksjobbere helt anderledes ud.   "Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare." (borger.dk) Her til morgen var jeg så ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste hos Radio4, at staten med beskæftelsesminister Peter Hummelgaard (S) ved roret, har gjort det ulovligt for personer under fleksjobordningen at arbejde i deres ægtefælles virksomhed. Årsagen? For at bekæmpe snyd. Det kan man jo normalt ikke have noget imod, hvis det da ikke lige var, fordi beslutningen indebærer, at det rammer almindelige, lovlydige mennesker hårdt. Det er svært nok for personer med et større eller mindre handicap at få arbejde i forvejen, og ca. hver femte