Gå videre til hovedindholdet

Handicappede sættes i dårligt lys af egen organisation

Der har i den senere tid været en negativ tone omkring handicappede i de danske medier, og det ærger mig som handicappet at se enkeltpersoner stille sig op i medierne, og nærmest blive udråbt som repræsentanter for "vores slags".

Senest havde TV2 Nyhederne (kilde: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39821402:handicappede-anmelder-boligejere.html) et indslag om en privat husejer, der af Dansk Handicap Forbund er blevet anmeldt til kommunen, fordi hans hus ikke overholder bygningsreglementet omkring for høje dørtrin. De høje dørtrin gør det besværligt for en handicappet at komme ind i huset. Det faktum er åbenbart faldet Dansk Handicap Forbunds Bygge- og trafikpolitiske formand Claus Bjarne Christensen for brystet, da det er ham som står bag anmeldelsen.

Nu kender jeg ikke loven i detaljer, men jeg mener absolut ikke, den var møntet på privatpersoner nærmere at sikre tilgængelighed for handicappede, og jeg mener aktionen er at skyde gråspurve med kanoner, idet ramper nok er noget af det nemmeste at etablere, hvis en handicappet skulle finde på at flytte ind på et senere tidspunkt. I en ideel verden ville man som handicappet naturligvis ønske sig, at sådanne ting var der tænkt på, når huset bygges. Men jeg ser absolut ingen grund til at forfølge en privatperson på grundlag af sådan en mangel.

Claus Bjarne Christensen, du sætter de handicappede i et dårligt lys med din fremturen, brug hellere tiden på konstruktiv dialog og med at forbedre forholdene i det offentlige rum, hvor der er noget at komme efter, frem for at bruge tid på disse uheldige sager. Det kræver kun et kig i TV2-artiklens kommentarer at se, at vi som handicappede kommer til at fremstå som nogle kværulerende typer. Det kan jeg ikke acceptere, for det er langt fra virkeligheden.

Opdatering: TV2 har tilsyneladende udeladt den vigtige detalje at det ikke er privatpersoner, men professionelle bygherrer, Dansk Handicap Forbund har i søgelyset, noget som søsterkanalen TV2 Østjylland har været bedre til at få præciseret: Se indslag. Kravet om udbedring af byggefejl går dog som udgangspunkt via husejeren, som uden omkostninger har ret til at få fejlene rettet af bygmesteren. 


Og så lige en uforbeholden undskyldning til Claus Bjarne Christensen herfra :) Så skulle det vist være på plads.


Se officiel udmelding fra Dansk Handicap Forbund: http://danskhandicapforbund.dk/nyhed/dansk-handicap-forbund-gaar-ikke-efter-private-boligejere/

Kommentarer

  1. Louise Petersen15. maj 2011 kl. 18.48

    Meget interessant emne Simon.. tv2's indslag var vist også at gå helt ned i pellitesseafdelingen.. skal jeg bygge et nyt hus, vil jeg da overholde lovene for bygning osv, men jeg vil da ik tage højde for handicappede da vi kun får besøg af en handicappet jullemand fra Randers i ny og næ.. :-P

    SvarSlet
  2. Haha, ja det sker alt for sjældent - må vi gøre noget ved! :) Nej, man kan ikke kræve at alle skal kende bygningsreglementet til fulde, og hvis en handicappet ønsker at købe huset, må vedkommende være indstillet på at skulle købe ramper.. Det er næppe noget der vælter budgettet, hvis man alligevel kigger på hus.

    SvarSlet
  3. Ja, jeg synes godt nok stadigvæk, at sagen er idiotisk (pardon my french).
    Det er helt fint, at der er et bygningsreglement, som tilgodeser handicappede, og det skal naturligvis overholdes. Men at C.B. Christensen render rundt og spilder private husejeres tid på den måde (lovhjemmel eller ej), er simpelthen for langt ude.
    Jeg synes, det er fint, at handicapforbundet er ude efter de professionelle bygherrer, men jeg tvivler på, at de er nødt til at gå gennem de private husejere. Hvis det virkelig er tilfældet, skulle man hellere vente til det bliver et reélt problem, og SÅ kan man komme efter dem, der skal kommes efter :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source

Jeg er ikke negativ i dag - har bare lige nogle ting der skal ud... :-) Jeg er træt .. træt af at høre om alle kompatiblitetsproblemerne, der er med Open Source-software. Der er så mange artikler på nettet, hvor diverse firmaer/organisationer "disser" Open Source-produkter, fordi det er svært at vende folk til at bruge det nye Open Source-system frem for det de er vant til. Man hører tit om "NU skifter by/afdeling/skole X til Open Source", og så et halvt år senere - så hører man "Jaeh.. vi prøvede, men det viste sig ikke at være en rentabel beslutning". En af årsagerne, tror jeg, er oftest at man glemmer, at hvis man skal indføre Open Source i sin organisation, så skal ALLE være indstillet på at skifte, og være indstillet på at det kræver en indkøringsfase og nogle kompromis'er. Lad os lege du har en virksomhed (måske har du) ... Din kontordame, lad os kalde hende Magda... Hun har måske været vant til Microsoft Word i 14 år, nu skal hun pludselig

Danmark i fare for at blive hægtet af på det semantiske web?

Forleden læste jeg i Randers Amtsavis, en lille artikel om det semantiske web. Det semantiske web er et begreb (og et buzzword) for "et intelligent internet" - altså et internet der kan hjælpe dig med at træffe logiske valg, udfra dine søgninger, og din handlemåde på nettet. Man kan sige, at når du ser Google tilpasse reklamerne efter hvilket søgeord du har skrevet, så er det en slags forsmag på det semantiske web, men det indeholder rigtig meget andet. Det lyder meget abstrakt, så lad os tage et eksempel: Forestil dig, at du sidder og leder efter en billig afgang fra Billund, fordi du skal på forretningsrejse. Når du har valgt en destination, dukker hjemmesiden op og spørger dig, om du også ønsker at leje et hotelværelse under dit ophold, fordi den kan læse i din kalender (som du selvfølgelig har online), at mødet varer fra 18-22 (tænkt eksempel), hvorfor du nok næppe springer ud i din bil for at køre hjem, hvis der er langt. Forestil dig så at du sletter mødet i din ka

Lille morgengrin på Kristi "Flyvdag"

Der skal ikke så frygtelig meget til at more mig, specielt ikke sådan en Kristi Himmelfartsdag. Jeg går med en lille spirende spiludvikler i maven, og derfor har jeg kastet mig over at prøve at udvikle mobilspil til Android. Derfor hentede jeg her til morgen kildekoden til AndEngine, en open source android spilmotor. For ligesom at forstå logikken bag, kigger jeg som regel i koden først. Det er den store force ved Open Source-projekter at man kan det. Stor var morskaben da jeg så en revisionsændring i kildekoden (-// betyder noget er fjernet fra tidligere revisioner, + tilføjet i ny) .. -// case Surface.ROTATION_0: -// /* Nothing? */ -// break; -// } + case Surface.ROTATION_0: + /* Nothing. */ + break; + } Nothing? .. Yes.. Nothing :)