Gå videre til hovedindholdet

Handicappede sættes i dårligt lys af egen organisation

Der har i den senere tid været en negativ tone omkring handicappede i de danske medier, og det ærger mig som handicappet at se enkeltpersoner stille sig op i medierne, og nærmest blive udråbt som repræsentanter for "vores slags".

Senest havde TV2 Nyhederne (kilde: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-39821402:handicappede-anmelder-boligejere.html) et indslag om en privat husejer, der af Dansk Handicap Forbund er blevet anmeldt til kommunen, fordi hans hus ikke overholder bygningsreglementet omkring for høje dørtrin. De høje dørtrin gør det besværligt for en handicappet at komme ind i huset. Det faktum er åbenbart faldet Dansk Handicap Forbunds Bygge- og trafikpolitiske formand Claus Bjarne Christensen for brystet, da det er ham som står bag anmeldelsen.

Nu kender jeg ikke loven i detaljer, men jeg mener absolut ikke, den var møntet på privatpersoner nærmere at sikre tilgængelighed for handicappede, og jeg mener aktionen er at skyde gråspurve med kanoner, idet ramper nok er noget af det nemmeste at etablere, hvis en handicappet skulle finde på at flytte ind på et senere tidspunkt. I en ideel verden ville man som handicappet naturligvis ønske sig, at sådanne ting var der tænkt på, når huset bygges. Men jeg ser absolut ingen grund til at forfølge en privatperson på grundlag af sådan en mangel.

Claus Bjarne Christensen, du sætter de handicappede i et dårligt lys med din fremturen, brug hellere tiden på konstruktiv dialog og med at forbedre forholdene i det offentlige rum, hvor der er noget at komme efter, frem for at bruge tid på disse uheldige sager. Det kræver kun et kig i TV2-artiklens kommentarer at se, at vi som handicappede kommer til at fremstå som nogle kværulerende typer. Det kan jeg ikke acceptere, for det er langt fra virkeligheden.

Opdatering: TV2 har tilsyneladende udeladt den vigtige detalje at det ikke er privatpersoner, men professionelle bygherrer, Dansk Handicap Forbund har i søgelyset, noget som søsterkanalen TV2 Østjylland har været bedre til at få præciseret: Se indslag. Kravet om udbedring af byggefejl går dog som udgangspunkt via husejeren, som uden omkostninger har ret til at få fejlene rettet af bygmesteren. 


Og så lige en uforbeholden undskyldning til Claus Bjarne Christensen herfra :) Så skulle det vist være på plads.


Se officiel udmelding fra Dansk Handicap Forbund: http://danskhandicapforbund.dk/nyhed/dansk-handicap-forbund-gaar-ikke-efter-private-boligejere/

Kommentarer

  1. Louise Petersen15. maj 2011 kl. 18.48

    Meget interessant emne Simon.. tv2's indslag var vist også at gå helt ned i pellitesseafdelingen.. skal jeg bygge et nyt hus, vil jeg da overholde lovene for bygning osv, men jeg vil da ik tage højde for handicappede da vi kun får besøg af en handicappet jullemand fra Randers i ny og næ.. :-P

    SvarSlet
  2. Haha, ja det sker alt for sjældent - må vi gøre noget ved! :) Nej, man kan ikke kræve at alle skal kende bygningsreglementet til fulde, og hvis en handicappet ønsker at købe huset, må vedkommende være indstillet på at skulle købe ramper.. Det er næppe noget der vælter budgettet, hvis man alligevel kigger på hus.

    SvarSlet
  3. Ja, jeg synes godt nok stadigvæk, at sagen er idiotisk (pardon my french).
    Det er helt fint, at der er et bygningsreglement, som tilgodeser handicappede, og det skal naturligvis overholdes. Men at C.B. Christensen render rundt og spilder private husejeres tid på den måde (lovhjemmel eller ej), er simpelthen for langt ude.
    Jeg synes, det er fint, at handicapforbundet er ude efter de professionelle bygherrer, men jeg tvivler på, at de er nødt til at gå gennem de private husejere. Hvis det virkelig er tilfældet, skulle man hellere vente til det bliver et reélt problem, og SÅ kan man komme efter dem, der skal kommes efter :)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Arbejdsmarkedet og handicappede er som to modpoler

Jo, der er bestemt virksomheder derude, der gør sit for at inkludere folk med et handicap. Men der er ikke nok, der gør en aktiv indsats.  Så så arbejsløshedskurven blandt fleksjobbere helt anderledes ud.   "Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare." (borger.dk) Her til morgen var jeg så ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste hos Radio4, at staten med beskæftelsesminister Peter Hummelgaard (S) ved roret, har gjort det ulovligt for personer under fleksjobordningen at arbejde i deres ægtefælles virksomhed. Årsagen? For at bekæmpe snyd. Det kan man jo normalt ikke have noget imod, hvis det da ikke lige var, fordi beslutningen indebærer, at det rammer almindelige, lovlydige mennesker hårdt. Det er svært nok for personer med et større eller mindre handicap at få arbejde i forvejen, og ca. hver femte

Den sidste playliste

Jeg har besluttet mig for at stoppe med at lave playlister på Spotify . Det blev til 128 playlister med alt lige fra elektronisk musik til rock og pop. Højdespringeren var Techno, Trance og Progressive (TTP), hvor jeg lige akkurat nåede at publicere playliste nr. 100.  Link:  Min Spotifyprofil Jeg startede i 2011* og med et gennemsnit på 50-60 tracks pr. playliste er det blevet til en del. TTP-scenen er produktiv, må man sige :)   Selvom jeg har lagt mest arbejde i TTP-playlisterne henover årene, så er det paradoksalt nok C64/Amiga playlisten, der har flest followers. Ikke et prangende antal, men jeg har heller ikke pløjet internettet tyndt for musiksites at markedsføre mig på. Jeg postede primært til ShareMyPlaylist og Twitter - men måske skulle jeg også have gravet mig mere ned i grupperne på Facebook? Burde nok også have lavet en brandkonto, men så er vi nok udeover, at det er et hyggeprojekt. Jeg har altid tilstræbt at der skulle udkomme en liste hver måned - det har jeg nogenlunde

Handicaptilgængelighed - update

Jeg tænkte, jeg lige ville skrive en lille status på min rejse ud i mere handicaptilgængelighed. Jeg har i den forgangne uge kontaktet 2 store danske analyseinstitutter, for at høre om de nogensinde havde lavet en undersøgelse af, hvor ofte handicappede må fravælge butikker pga. dårlig handicaptilgængelighed. Det ene analyseinstitut har jeg ikke hørt fra endnu, det kan dog være, de lige skal grave i arkiverne ;) Det andet, havde ikke lavet en sådan undersøgelse. Det havde jeg nu heller ikke forventet ;-) Så hvis jeg skal finde svar på sådan noget, så skal jeg nok søge mere specialiserede steder. Flere billeder Udover det har jeg modtaget nye billeder. Tak til John Jensen og Karina Hjorth for billederne. De første to billeder er fra to forskellige handicaptoiletter hos Nordisk Film Bio Randers - to rigtig fine toiletter har de, men se så hvor spejlene sidder. På det ene kan man lige ane Karinas telefon, men hun har faktisk ikke selv mulighed for at se sig selv i spejlet.