onsdag den 20. juli 2011

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source - del 2

Sørme om ikke Version 2 har en artikel om netop problematikken med skift til f.eks OpenOffice (jeg havde faktisk ikke set den, da jeg skrev mit indlæg i går):
http://www.version2.dk/artikel/endnu-en-norsk-kommune-dropper-openoffice-19103

Denne gang er det den norske kommune Asker, der har problemer med at få OpenOffice til at spille sammen med 3. parts programmer, og de har derfor valgt at gå tilbage til Microsoft Office. En anden kommune i Norge, Sarpsborg er også gået tilbage til Microsoft Office. I store træk er deres kritikpunkter, mere eller mindre dem, jeg hev frem som eksempler i går.

Argumenterne:

OpenOffice spiller ikke sammen med 3. parts programmer ... Når hjælpen fra leverandørerne er så begrænset
Det fremgår ikke af artiklen hvilke 3. parts programmer der er snak om - men det behøver ikke være OpenOffice's skyld. Det kan lige så vel være 3.parts programmet, der mangler et grænsefladesnit, man kan koble op imod.

Hjælpen fra leverandørerne er begrænset...
Ja, her er man mere eller mindre overladt til sig selv for øjeblikket, Novell, som er blevet opkøbt af Attachmate, har overgivet al koden til Apache Incubator, og det ser umiddelbart ud som om at kommerciel support er en by i Rusland pt. (juli '11).

Sarpsborg: Medarbejderne arbejder mere effektivt (i Microsoft Office)
Det er klart at det går stærkere for dem, for det er i Microsoft Office-pakken, alle deres opbyggede rutiner ligger. Det tager tid at skifte. Jeg er selv forholdsvis habil bruger af både OpenOffice og Microsoft Office, og jeg synes, forskellene er små. Der er menuer, og tastaturgenveje, der ligger forskelligt, men det er ikke noget, man ikke kan lære over et par aftener. Er man negativt indstillet fra starten, så er projektet dømt til at fejle.

Måske er OpenOffice/LibreOffice ikke modent til kommerciel brug endnu - jeg tror dog stadig, det afhænger af de krav man har. Det kunne være interessant at vide, hvilke 3. parts programmer, den norske kommune Asker, ønskede at benytte og om det var muligt at lave en slags bro.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Devlog #2

Hov! Jeg proklamerede jo tidligere, at jeg ville skrive om mit arbejde med Handicapguiden.dk Der er sket en del - jeg arbejder stadig på at ...