Gå videre til hovedindholdet

Du skal tro, du er noget

Danmark er lige blevet kåret som verdens lykkeligste land! Yay! Er vi så det? Well, den blå regering (2016 - Venstre) og dens samarbejdspartier har lige vedtaget et massivt indhug i velfærden for kontanthjælpsmodtagere, så jeg tror da FN skal sende den test i omløb en gang til.

Regeringen og dens samarbejdspartier forsøger at presse folk ud i arbejde, på et arbejdsmarked, hvor der enten ikke er arbejde nok eller der er mangel på kvalificeret arbejdskraft.
Der var i 4. kvartal af 2015 23.999 ledige arbejdspladser [1] til mellem 120.000-130.000 antal mulige arbejdstagere [2] - det hænger ikke sammen.

Man skal selvfølgelig tage et arbejde eller en uddannelse, hvis man har mulighed for det. Det må da også alt andet lige, være fedt med nye kollegaer og nye indtryk. Personligt tror jeg kun det der med at gå hjemme, og ikke have noget at lave - det er kun sjovt i en kort periode - derefter bliver man rastløs. Hvem vil ikke gerne have et formål med livet? Jeg tror da alle med lav indkomst drømmer om at forbedre tilværelsen, men mangler måske værktøjerne til at komme videre i livet. Måske mangler selvværdet, fordi man ikke føler, man er god til noget.

Usikkerheden bliver forstærket, fordi der i samfundet er en stor tendens til uddannelsessnobberi og en form for klassehieraki, og hold kæft, hvor jeg hader at det er sådan... Hør her:

Alle er lige værd, uanset om de har en kort eller en lang uddannelse. Advokaten kan lige så vel få brug for hjemmehjælp, som hjemmehjælpen kan få brug for en advokat. Trækker man en af de to faggrupper ud af ligningen, så ryger balancen på et tidspunkt. Behøver jeg nævne, at jeg synes at hjemmehjælpere og lign. fag, burde have en markant højere løn for det arbejde de udfører?

Det der med at føle, at man ikke er god til noget.. Husk at man skal kravle, før man kan gå, siger et gammelt mundheld. Alting skal læres fra begyndelsen. Nogle ender der hvor de gerne vil være hurtigere end andre, ja - men med gå-på-mod og vilje, så kommer målet inden for rækkevidde. Det kan tage måneder og år, så det gælder om konstant at være fokuseret på målet, selvom det måske ikke ligger lige for.

Jeg kan jo af gode grunde ikke lige se, hvor du er i livet, kære læser, men indprint dig dette:

Du skal tro, du er noget (farvel jante). Du udfylder en uundværlig rolle i det her samfund, uanset hvem du er. Det er ikke altid målbart, men du er noget for nogen - og uanset hvor du står, så kan du stå med rank ryg og oprejst pande.

Husk det.

Kilder:
1) https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/tilknytning-til-arbejdsmarkedet/ledige-stillinger
2) Dansk Statistik har tilsyneladende ikke seneste tal for 1. kvt. 2016, så derfor det store spænd http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/arbejdsloeshed/registreret-ledighed

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Arbejdsmarkedet og handicappede er som to modpoler

Jo, der er bestemt virksomheder derude, der gør sit for at inkludere folk med et handicap. Men der er ikke nok, der gør en aktiv indsats.  Så så arbejsløshedskurven blandt fleksjobbere helt anderledes ud.   "Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare." (borger.dk) Her til morgen var jeg så ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste hos Radio4, at staten med beskæftelsesminister Peter Hummelgaard (S) ved roret, har gjort det ulovligt for personer under fleksjobordningen at arbejde i deres ægtefælles virksomhed. Årsagen? For at bekæmpe snyd. Det kan man jo normalt ikke have noget imod, hvis det da ikke lige var, fordi beslutningen indebærer, at det rammer almindelige, lovlydige mennesker hårdt. Det er svært nok for personer med et større eller mindre handicap at få arbejde i forvejen, og ca. hver femte

Handicaptilgængelighed - update

Jeg tænkte, jeg lige ville skrive en lille status på min rejse ud i mere handicaptilgængelighed. Jeg har i den forgangne uge kontaktet 2 store danske analyseinstitutter, for at høre om de nogensinde havde lavet en undersøgelse af, hvor ofte handicappede må fravælge butikker pga. dårlig handicaptilgængelighed. Det ene analyseinstitut har jeg ikke hørt fra endnu, det kan dog være, de lige skal grave i arkiverne ;) Det andet, havde ikke lavet en sådan undersøgelse. Det havde jeg nu heller ikke forventet ;-) Så hvis jeg skal finde svar på sådan noget, så skal jeg nok søge mere specialiserede steder. Flere billeder Udover det har jeg modtaget nye billeder. Tak til John Jensen og Karina Hjorth for billederne. De første to billeder er fra to forskellige handicaptoiletter hos Nordisk Film Bio Randers - to rigtig fine toiletter har de, men se så hvor spejlene sidder. På det ene kan man lige ane Karinas telefon, men hun har faktisk ikke selv mulighed for at se sig selv i spejlet.

Devlog #2

Hov! Jeg proklamerede jo tidligere, at jeg ville skrive om mit arbejde med Handicapguiden.dk Der er sket en del - jeg arbejder stadig på at smelte guiden sammen med Handicapparkering, sådan at parkeringspladser, toiletter, seværdigheder osv. figurerer i et samlet kort Så er jeg i gang med at bygge en automatisk linkchecker. Den skal tjekke for døde links i kataloget, fordi jeg kan godt mærke, at jo flere links, der kommer ind i systemet, jo sværere bliver det at holde øje med, om tingene rent faktisk virker som de skal. Jeg hader at møde et dødt link lige så meget, som du sikkert gør. Der er kommet en tilmeldingsformular - den ser måske simpel ud med det blotte øje, men bagved har jeg bygget således, at jeg nemt kan klikke nye felter på. Det gør også, at jeg nemt kan oprette nye formularer, hvis jeg f.eks beslutter mig for at sende nyhedsbreve ud på et tidspunkt. Alle links i foreningskategorien har fået deres sociale medier hægtet på som alternative klik-muligheder, så nu er det bleve