torsdag den 25. maj 2017

Det er tid til at tage handicaptilgængelighed alvorligt

Det er svært at finde konkrete data på hvad god tilgængelighed kan betyde for samfundet, der er langt mellem undersøgelserne. Men her til morgen fik jeg kaffen galt i halsen, fordi endelig var der noget med "kød" på, og så var det voldsomme tal.

Iflg. dugfrisk rapport (link nederst i dette indlæg) udgivet af bl.a. Erhvervsstyrelsen, TuristDenmark og Danske Handicaporganisationer, så står danske og udenlandske personer med handicaps for 8% af det samlede antal turistovernatninger i Danmark årligt.

Der er nogen statistisk usikkerhed, men det svarer samlet set i reelle tal til mellem 8,1 - 9,7 mio. overnatninger pr. år. Jeg skriver det lige igen: Mellem 8,1 og 9,7 mio overnatninger årligt. I kroner og ører er det rigtig mange penge, og så er det endda bare toppen af isbjerget, for det er et område i vækst.

Tallene og vækstpotentialet burde være incitament nok til at få sat overordentlig fut i arbejdet med de tilgængelighedsproblemer, der stadig eksisterer i dag. Vi halter langt efter udlandet på mange områder. Skuffede turister holder på pengepungen, og vender ikke tilbage, hvis de oplever problemer med adgangsforholdene eller infrastrukturen.

Så kære politikere, erhvervsdrivende og beslutningstagere (DSB, Arriva, BaneDanmark) - kig på rapporten og find penge til de smarte, langsigtede løsninger. Det gavner statskassen, og dermed alle - ikke "bare" os handicappede.

Link til rapporten:
https://em.dk/media/10519/05-23-tilgaengelighedrapport.pdf

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Sådan DR2!

I går viste dansk flowtv sig fra sin bedste side... DR2s temaaften/nat omkring amerikanernes månelanding i 1969 var helt fænomenal. Det ...