Gå videre til hovedindholdet

Det er tid til at tage handicaptilgængelighed alvorligt

Det er svært at finde konkrete data på hvad god tilgængelighed kan betyde for samfundet, der er langt mellem undersøgelserne. Men her til morgen fik jeg kaffen galt i halsen, fordi endelig var der noget med "kød" på, og så var det voldsomme tal.

Iflg. dugfrisk rapport (link nederst i dette indlæg) udgivet af bl.a. Erhvervsstyrelsen, TuristDenmark og Danske Handicaporganisationer, så står danske og udenlandske personer med handicaps for 8% af det samlede antal turistovernatninger i Danmark årligt.

Der er nogen statistisk usikkerhed, men det svarer samlet set i reelle tal til mellem 8,1 - 9,7 mio. overnatninger pr. år. Jeg skriver det lige igen: Mellem 8,1 og 9,7 mio overnatninger årligt. I kroner og ører er det rigtig mange penge, og så er det endda bare toppen af isbjerget, for det er et område i vækst.

Tallene og vækstpotentialet burde være incitament nok til at få sat overordentlig fut i arbejdet med de tilgængelighedsproblemer, der stadig eksisterer i dag. Vi halter langt efter udlandet på mange områder. Skuffede turister holder på pengepungen, og vender ikke tilbage, hvis de oplever problemer med adgangsforholdene eller infrastrukturen.

Så kære politikere, erhvervsdrivende og beslutningstagere (DSB, Arriva, BaneDanmark) - kig på rapporten og find penge til de smarte, langsigtede løsninger. Det gavner statskassen, og dermed alle - ikke "bare" os handicappede.

Link til rapporten:
https://em.dk/media/10519/05-23-tilgaengelighedrapport.pdf

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source

Jeg er ikke negativ i dag - har bare lige nogle ting der skal ud... :-) Jeg er træt .. træt af at høre om alle kompatiblitetsproblemerne, der er med Open Source-software. Der er så mange artikler på nettet, hvor diverse firmaer/organisationer "disser" Open Source-produkter, fordi det er svært at vende folk til at bruge det nye Open Source-system frem for det de er vant til. Man hører tit om "NU skifter by/afdeling/skole X til Open Source", og så et halvt år senere - så hører man "Jaeh.. vi prøvede, men det viste sig ikke at være en rentabel beslutning". En af årsagerne, tror jeg, er oftest at man glemmer, at hvis man skal indføre Open Source i sin organisation, så skal ALLE være indstillet på at skifte, og være indstillet på at det kræver en indkøringsfase og nogle kompromis'er. Lad os lege du har en virksomhed (måske har du) ... Din kontordame, lad os kalde hende Magda... Hun har måske været vant til Microsoft Word i 14 år, nu skal hun pludselig

Danmark i fare for at blive hægtet af på det semantiske web?

Forleden læste jeg i Randers Amtsavis, en lille artikel om det semantiske web. Det semantiske web er et begreb (og et buzzword) for "et intelligent internet" - altså et internet der kan hjælpe dig med at træffe logiske valg, udfra dine søgninger, og din handlemåde på nettet. Man kan sige, at når du ser Google tilpasse reklamerne efter hvilket søgeord du har skrevet, så er det en slags forsmag på det semantiske web, men det indeholder rigtig meget andet. Det lyder meget abstrakt, så lad os tage et eksempel: Forestil dig, at du sidder og leder efter en billig afgang fra Billund, fordi du skal på forretningsrejse. Når du har valgt en destination, dukker hjemmesiden op og spørger dig, om du også ønsker at leje et hotelværelse under dit ophold, fordi den kan læse i din kalender (som du selvfølgelig har online), at mødet varer fra 18-22 (tænkt eksempel), hvorfor du nok næppe springer ud i din bil for at køre hjem, hvis der er langt. Forestil dig så at du sletter mødet i din ka

Lille morgengrin på Kristi "Flyvdag"

Der skal ikke så frygtelig meget til at more mig, specielt ikke sådan en Kristi Himmelfartsdag. Jeg går med en lille spirende spiludvikler i maven, og derfor har jeg kastet mig over at prøve at udvikle mobilspil til Android. Derfor hentede jeg her til morgen kildekoden til AndEngine, en open source android spilmotor. For ligesom at forstå logikken bag, kigger jeg som regel i koden først. Det er den store force ved Open Source-projekter at man kan det. Stor var morskaben da jeg så en revisionsændring i kildekoden (-// betyder noget er fjernet fra tidligere revisioner, + tilføjet i ny) .. -// case Surface.ROTATION_0: -// /* Nothing? */ -// break; -// } + case Surface.ROTATION_0: + /* Nothing. */ + break; + } Nothing? .. Yes.. Nothing :)