torsdag den 24. maj 2018

Dårlig moral og dyrevelfærd

Jeg gætter på, du lige som mig gerne ser, at Danmark er et land, hvor dyrevelfærden er i højsædet og de dyreetiske regler er på plads. Reglerne er der måske, men de bliver ikke overholdt. Se den store graf:

Tallene taler for sig selv: Opadgående tendens fra 2007 og frem. I 2017 måtte ca. 9,4 mio grise lide i en tætpakket lastbil med mere end 8 timers kørsel.

Jeg blev opmærksom på grafen, pga. et tweet fra Dyrenes Beskyttelse, og nøj, jeg blev både trist og harm på samme tid, på dyrenes vegne. Det er jo langt fra 1. gang, vi hører at svineproducenterne har problemer med at indordne sig reglerne - og hver gang, det er blevet belyst fra medierne, har en repræsentant for branchen lovet bod og bedring. Har det hjulpet?

Kig på grafen igen - ser det ud som om branchen synes at bryde sig om dyrenes ve og vel? Nej, dyrevelfærden viger for profitten. Det er usmageligt, og svineproducenterne sender samtidig en udstrakt langefinger til dyrene og de myndigheder, der forsøger at håndhæve reglerne.

Det eneste middel, der er, det er langt hårdere sanktioner, og så at vi som forbrugere siger fra gennem en ændret købsadfærd, indtil branchen fatter, at vi mener det alvorligt. Endnu bedre ville det være at droppe kød helt, men jeg ved, der er mange mennesker der ikke er parate til det endnu. Jeg dømmer ingen, men det er altid klogt at overveje, hvordan man bruger sine penge i forhold til omverdenen.

Der går uger mellem jeg spiser kød - jeg gør det oftest kun for at være selskabelig, så folk ikke skal lave specielle retter kun til mig. Når jeg ser ovenstående, så vil jeg tænke over, om det ikke bare er tid at skippe kød helt. Jeg kan sagtens undvære det, og vælger økologien, når jeg kan komme til det. Jeg VIL simpelthen ikke støtte en branche, der behandler dyr så dårligt. Jeg ved godt, jeg også rammer landbrug som gør deres bedste for dyrene, men så er det jo heller ikke jer, der skal føle jer ramte af dette indlæg. Men vi kan som dyrevenner og forbrugere med al rimelig kræve, at branchen får bragt orden i sagerne. Det er altså en møgsag af de store, som skal tages alvorligt.

Nu kunne der godt sidde en kyniker derude og tænke: "Haha, de sælger sgu bare ovre mere østpå", jovist, men det er en stakket frist. Ingen er immune overfor tendenser - takket være nettet er verden blevet et meget mindre sted, så hvis branchen vil rammes på eksporten, så skal de bare fortsætte den negative spiral med den dårlige dyrevelfærd. Det er direkte dumt at tro, at forbrugerne lader det gå det gå henover hovedet på den lange bane. Folk stiller heldigvis flere og flere krav til den mad, de spiser, så hvis vi skal tale god forretning, så er det bare at komme i gang med forbedringerne. Hellere i dag end i morgen.

Dyrenes Beskyttelses temasider https://issuu.com/dyrenesbeskyttelse/docs/dyrenesbeskyttelse_20180525/10
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Devlog #2

Hov! Jeg proklamerede jo tidligere, at jeg ville skrive om mit arbejde med Handicapguiden.dk Der er sket en del - jeg arbejder stadig på at ...