Gå videre til hovedindholdet

Klimatjek

Jeg faldt lige over denne artikel, hvor DR tjekker et af argumenterne i klimadebatten. En debat, hvor det er ret tydeligt, at der er store pengemæssige interesser på spil, som helst ser vi fortsætter business as usual.

En del mennesker postulerer derfor, at de klimaændringer vi ser, som noget værre vås, udfra devisen om, at Jorden altid har gennemgået disse drastiske temperaturændringer. DRs Detektor har faktatjekket udsagnene udfra den viden, der findes nu, og det kan ses herunder:

"Tager man et kig på temperatursvingninger igennem de seneste 800.000 år, så er der ganske rigtigt store udsving i temperaturer, lang tid før mennesket begyndte at udlede mange drivhusgasser.

- Men den store forskel er, at vi kunne forklare alle de klimaforandringer ud fra fysiske love og forståelse af, hvordan klimasystemet hænger sammen. Det kan vi ikke med de forandringer, vi ser nu, medmindre vi tager i betragtning, at der er et menneskeligt element, som skyldes øgede udslip af drivhusgasser, siger Jens Hesselbjerg." Jan Hesselbjerg er professor i is- og klima hos Københavns Universitet

https://www.dr.dk/nyheder/indland/mytedraeber-udbredt-argument-i-klimadebatten-holder-ikke?cid=soc_facebook_drnyheder_fa8vgfay

Min egen holdning er, at uanset hvordan det står til, så skal der ske drastiske ændringer, i forhold til klimasikring, så vi kan afbøje nogle af de kriser vi har set (vi har f.eks lige haft en lang periode med tørke denne sommer). Står vi med de dårlige kort på hånden, så vil fremtidige generationer bande os langt væk, fordi vi ikke gjorde, hvad vi kunne.

Vi må sætte vores lid til, hvad eksperterne siger, og jeg synes desværre, der generelt er en ærgerlig tendens til, at specielt politikere opfinder deres egen virkelighed, fremfor at lytte til dem der forsker på forskellige fagområder. Det er sundt at forholde sig kritisk til alt, man hører, i en tid, hvor informationer kommer fra mange forskellige kilder, men det kan komme dertil, hvor det sætter en kæp i hjulet for gode initiativer.

Vi skal - som samfund - tilbage dertil, hvor der tages politiske beslutninger på baggrund af viden, og ikke pga. mavefornemmelser. Ligeledes er det vigtigt, at man over en bred kam støtter den fri og uafhængige forskning, så ikke også forskningsresultater bliver farvet af bestemte holdninger. En svær balancegang fordi meget forskning også laves for private midler.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source

Jeg er ikke negativ i dag - har bare lige nogle ting der skal ud... :-) Jeg er træt .. træt af at høre om alle kompatiblitetsproblemerne, der er med Open Source-software. Der er så mange artikler på nettet, hvor diverse firmaer/organisationer "disser" Open Source-produkter, fordi det er svært at vende folk til at bruge det nye Open Source-system frem for det de er vant til. Man hører tit om "NU skifter by/afdeling/skole X til Open Source", og så et halvt år senere - så hører man "Jaeh.. vi prøvede, men det viste sig ikke at være en rentabel beslutning". En af årsagerne, tror jeg, er oftest at man glemmer, at hvis man skal indføre Open Source i sin organisation, så skal ALLE være indstillet på at skifte, og være indstillet på at det kræver en indkøringsfase og nogle kompromis'er. Lad os lege du har en virksomhed (måske har du) ... Din kontordame, lad os kalde hende Magda... Hun har måske været vant til Microsoft Word i 14 år, nu skal hun pludselig

Danmark i fare for at blive hægtet af på det semantiske web?

Forleden læste jeg i Randers Amtsavis, en lille artikel om det semantiske web. Det semantiske web er et begreb (og et buzzword) for "et intelligent internet" - altså et internet der kan hjælpe dig med at træffe logiske valg, udfra dine søgninger, og din handlemåde på nettet. Man kan sige, at når du ser Google tilpasse reklamerne efter hvilket søgeord du har skrevet, så er det en slags forsmag på det semantiske web, men det indeholder rigtig meget andet. Det lyder meget abstrakt, så lad os tage et eksempel: Forestil dig, at du sidder og leder efter en billig afgang fra Billund, fordi du skal på forretningsrejse. Når du har valgt en destination, dukker hjemmesiden op og spørger dig, om du også ønsker at leje et hotelværelse under dit ophold, fordi den kan læse i din kalender (som du selvfølgelig har online), at mødet varer fra 18-22 (tænkt eksempel), hvorfor du nok næppe springer ud i din bil for at køre hjem, hvis der er langt. Forestil dig så at du sletter mødet i din ka

Lille morgengrin på Kristi "Flyvdag"

Der skal ikke så frygtelig meget til at more mig, specielt ikke sådan en Kristi Himmelfartsdag. Jeg går med en lille spirende spiludvikler i maven, og derfor har jeg kastet mig over at prøve at udvikle mobilspil til Android. Derfor hentede jeg her til morgen kildekoden til AndEngine, en open source android spilmotor. For ligesom at forstå logikken bag, kigger jeg som regel i koden først. Det er den store force ved Open Source-projekter at man kan det. Stor var morskaben da jeg så en revisionsændring i kildekoden (-// betyder noget er fjernet fra tidligere revisioner, + tilføjet i ny) .. -// case Surface.ROTATION_0: -// /* Nothing? */ -// break; -// } + case Surface.ROTATION_0: + /* Nothing. */ + break; + } Nothing? .. Yes.. Nothing :)