Gå videre til hovedindholdet

Hello again world.

Jeg opdagede lige, at det er mere end 2 år siden, at jeg sidst skrev her på bloggen. Så...

Hvordan går det så? Der sker store ting - dels er landet under Corona-nedlukning, dels har min gode ven Karina og jeg besluttet, at prøve nogle af vores personlige projekter af. Det betyder ikke, at vi lukker vores lille fælles firma Hjorth | Hviid, men det betyder, at vi fokuserer på de kunder, vi har, og at vi siger nej til nye projekter. 

I den seneste tid har jeg være lidt udbrændt - årsagen er kompleks, og så alligevel ikke. Jeg har følt mig ekstremt priviligeret, når vi har fået lov at lave folks hjemmesider henover de sidste snart 21 år, og se dem vokse sig fra idéer til levedygtige virksomheder. Men lige så spændende, som det er at følge den rejse, lige så komplekst er det at følge med på IT-    området. Der er stigende bureaukratisk indblanding, og så siger min intuition, at det er tid at prøve noget andet.

Jeg har en "kreativ ild", der brænder indeni mig i form af, at ville skabe produkter med et bredere perspektiv. Indtil nu har vi hjulpet en del mennesker med at sælge deres varer eller tjenesteydelser - men hvorfor ikke prøve at favne lidt bredere og så prøve at hjælpe hele samfundet?

Med det i mente, er det jo nærliggende at kigge på mig selv: Jeg er fysisk handicappet. Hvad kan jeg lave, som gavner mig, og andre mennesker i min situation? Hvis jeg havde midlerne, så lavede jeg hele landet handicapvenligt, så forsvandt hvert en forhindring, hvert et trin og hver en trappe overnight. 

Nej, jeg må fokusere på mine umiddelbare evner ;)

Det har (foreløbig) resulteret i Handicapparkering.dk og Handicapguiden.dk. De to projekter er noget, jeg må, og skal udforske mere. Simpelthen. Jeg har flere idéer i støbeskeen, men jeg fokuserer på de to projekter lige nu. Jeg er flintrende ligeglad med, om der er 10 eller 1000, der kommer til at bruge dem - sagens kerne er, at de hjælper nogle mennesker. Handicapområdet er generelt er underprioriteret i samfundet, så ethvert tiltag er en forbedring. 

Her følger en lille intro:

Handicapparkering.dk

Sitet går i sin enkelthed ud på at mappe alle handicappladser, der findes i hele Danmark. Projektet startede som en idé om et website og så apps til hhv. Android og iOS. Det adresserer en udfordring, jeg personligt har, når jeg besøger en ny by - hvor er handicapparkeringerne henne?

Jeg tror, version 1 var under udvikling helt tilbage i 2015, og jeg startede på Android-app'en allerede der. Adskellige teknologiskift senere er jeg stadigvæk ikke i mål, omend jeg endelig er på rette vej.

Måske er det held i uheld. I forhold til tidligere, føler jeg at timingen nu er helt rigtig: Flere og flere kommuner kommer med på den her OpenData-bølge, som gør, at de deler flere af de data, som de ligger inde med. Herunder vej- og parkeringsdata. Se mere på portalen opendata.dk for andre fede idéer. Desværre er ikke alle kommuner lige gode til at huske at få deres handicappladser med i datasættene, så dem er jeg nødt til at udelade. Når importen af data bliver mere struktureret, så har jeg tænkt mig at hive fat i de dataansvarlige.

Hvor står projektet lige nu? Hvis vi inddeler projektet i 4 faser, hvor fase 1 er idéfasen, så er vi nu i slutningen af fase 2. Jeg har fået styr på et meget basalt layout, og er i gang med at fylde funktioner ind. I øjeblikket bygger jeg på en CSV/GeoJSON-importer, og der er godt gang i Android-udgaven af mobilapp'en, hvor jeg er næsten færdig med kortvisning og den funktion, der automatisk opdaterer data. 

Handicapguiden.dk

De store søgemaskiner kan finde mange ting, men er der noget, der kan være svært at finde, så er det hjemmesider med fokus på handicap. Derfor Handicapguiden.dk. Jeg er stadig ikke helt klar over, hvor meget siden skal favne over, men den sådan foreløbige plan er at bygge et solidt søgeindeks, og jeg synes jeg er godt i gang. 

Det har været en stor åbenbaring for mig, at se mængden af foreninger i Danmark, der specialiserer sig i handicaps og diagnoser, samt at det godt kan lade sig gøre for erhvervsdrivende at drive butikker, der sælger hjælpemidler. Med de stigende ventetider, der er indenfor det offentlige - så er det nærmest en nødvendighed.

Jeg har tidligere haft ambitioner om at lade butikker annoncere i et nyhedsbrev, men den store forvirring om EUs privatlivstiltag GDPR gør, at jeg har lagt den idé lidt på is.

Jeg bygger uafhængigt af dette projekt i ny og næ på et forum-modul, som kunne bruges til at skabe noget mere brugerkontakt derinde, men jeg diskuterer lidt med mig selv om ikke jeg så bevæger mig for langt væk fra selve grundidéen.

Handicapguiden er blevet til på et tidspunkt, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre med parkeringssitet - projektet var lidt i et dødvande. Handicapparkering.dk - altså parkeringssitet - succes afhænger af mange udefrakommende ting, hvor udgangspunktet for Handicapguiden derimod, at det er mere eller mindre de spændende links og apps, jeg selv lige falder over, eller som brugerne bidrager med. Det giver et spændende perspektiv ift. at det på sigt gerne skulle være brugerne selv, der leverer en del af indholdet på siden.

Status lige nu er, at siden er velfungerende. Jeg vil gerne have flere grafiske elementer ind. Det skal være nemmere at tilmelde sit link og den generelle navigering skal forbedres. Jeg laver søgemaskine-optimering på den indimellem (nej, I behøver ikke ringe/skrive ;))

Slut-prut-finale

Okay, jeg ved faktisk ikke, hvordan jeg afslutter det her blogindlæg. Vi må se, hvor det hele ender. Jeg har tænkt mig, at det her bliver en slags udviklingsblog.

I bund og grund er det endegyldige mål for mig, at de ovennævnte projekter ikke blot er "Simons projekter", men snarere ting, som kan og bør køre i tid og evighed. Så er det bare at finde ud af, hvordan vi kommer derhen. Et er sikkert: Internettet ser sikkert helt anderledes ud om 100 år. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Kom nu for fa'en...

Nu skriver han igen, ham Simon. Han er da også møgsur hele tiden? Nej, hvis du kendte mig, ville du vide, at jeg er optimist 97% af tiden. Jeg er ikke sur, jeg er snarere skuffet.  Skuffet over, at der sidder politikere og embedsmænd derude for hvem handicapområdet rager en høstblomst, som kun kender til at svinge sparekniven. Det burde rage folk en helt masse - uanset politisk ståsted - man behøver ikke være økonom for at vide, at hvis man kan bruge folk som en aktiv ressource i samfundet, så bliver de sjovt nok ikke så stor en udgift heller. Man har sådan et fastlåst billede af, hvad der er samfundsmæssig kapital. Måske synes man, at det kun er bundlinien, der tæller - men så skal man måske prøve at nuancere sin opfattelse. Jeg tror på et samfund i fremdrift for alle mennesker. Jeg voksede op i 80'erne og 90'erne, hvor der var en helt anderledes tro på os handicappede og vores ressourcer. Bryder mig faktisk ikke rigtig om at skrive blogindlæg a' la dette, men jeg reager

Sådan DR2!

I går viste dansk flowtv sig fra sin bedste side... DR2s temaaften/nat omkring amerikanernes månelanding i 1969 var helt fænomenal. Det er vist første gang i meget, meget lang tid, jeg har sat mig i sofaen uden at falde i søvn på noget tidspunkt, selvom det kørte i et stræk til klokken 5-ish med dokumentarer og interviews, og så selvfølgelig selve månelandingen (lang historie kort: Jeg falder altid i søvn i sofaen... )😂 Det er vildt fascinerende.. Og jeg synes det er megafedt, at der nu er ambitioner og mål om at komme derud igen - først til månen i 2020'erne - og senere til Mars (hvis man kan finde en måde at beskytte astronauterne mod kosmisk radioaktiv stråling... Ellers giver det ikke så meget mening). Exciting times!

Dårlig moral og dyrevelfærd

Jeg gætter på, du lige som mig gerne ser, at Danmark er et land, hvor dyrevelfærden er i højsædet og de dyreetiske regler er på plads. Reglerne er der måske, men de bliver ikke overholdt. Se den store graf: Tallene taler for sig selv: Opadgående tendens fra 2007 og frem. I 2017 måtte ca. 9,4 mio grise lide i en tætpakket lastbil med mere end 8 timers kørsel. Jeg blev opmærksom på grafen, pga. et tweet fra Dyrenes Beskyttelse, og nøj, jeg blev både trist og harm på samme tid, på dyrenes vegne. Det er jo langt fra 1. gang, vi hører at svineproducenterne har problemer med at indordne sig reglerne - og hver gang, det er blevet belyst fra medierne, har en repræsentant for branchen lovet bod og bedring. Har det hjulpet? Kig på grafen igen - ser det ud som om branchen synes at bryde sig om dyrenes ve og vel? Nej, dyrevelfærden viger for profitten. Det er usmageligt, og svineproducenterne sender samtidig en udstrakt langefinger til dyrene og de myndigheder, der forsøger at håndhæve regle