Gå videre til hovedindholdet

Hello again world.

Jeg opdagede lige, at det er mere end 2 år siden, at jeg sidst skrev her på bloggen. Så...

Hvordan går det så? Der sker store ting - dels er landet under Corona-nedlukning, dels har min gode ven Karina og jeg besluttet, at prøve nogle af vores personlige projekter af. Det betyder ikke, at vi lukker vores lille fælles firma Hjorth | Hviid, men det betyder, at vi fokuserer på de kunder, vi har, og at vi siger nej til nye projekter. 

I den seneste tid har jeg være lidt udbrændt - årsagen er kompleks, og så alligevel ikke. Jeg har følt mig ekstremt priviligeret, når vi har fået lov at lave folks hjemmesider henover de sidste snart 21 år, og se dem vokse sig fra idéer til levedygtige virksomheder. Men lige så spændende, som det er at følge den rejse, lige så komplekst er det at følge med på IT-    området. Der er stigende bureaukratisk indblanding, og så siger min intuition, at det er tid at prøve noget andet.

Jeg har en "kreativ ild", der brænder indeni mig i form af, at ville skabe produkter med et bredere perspektiv. Indtil nu har vi hjulpet en del mennesker med at sælge deres varer eller tjenesteydelser - men hvorfor ikke prøve at favne lidt bredere og så prøve at hjælpe hele samfundet?

Med det i mente, er det jo nærliggende at kigge på mig selv: Jeg er fysisk handicappet. Hvad kan jeg lave, som gavner mig, og andre mennesker i min situation? Hvis jeg havde midlerne, så lavede jeg hele landet handicapvenligt, så forsvandt hvert en forhindring, hvert et trin og hver en trappe overnight. 

Nej, jeg må fokusere på mine umiddelbare evner ;)

Det har (foreløbig) resulteret i Handicapparkering.dk og Handicapguiden.dk. De to projekter er noget, jeg må, og skal udforske mere. Simpelthen. Jeg har flere idéer i støbeskeen, men jeg fokuserer på de to projekter lige nu. Jeg er flintrende ligeglad med, om der er 10 eller 1000, der kommer til at bruge dem - sagens kerne er, at de hjælper nogle mennesker. Handicapområdet er generelt er underprioriteret i samfundet, så ethvert tiltag er en forbedring. 

Her følger en lille intro:

Handicapparkering.dk

Sitet går i sin enkelthed ud på at mappe alle handicappladser, der findes i hele Danmark. Projektet startede som en idé om et website og så apps til hhv. Android og iOS. Det adresserer en udfordring, jeg personligt har, når jeg besøger en ny by - hvor er handicapparkeringerne henne?

Jeg tror, version 1 var under udvikling helt tilbage i 2015, og jeg startede på Android-app'en allerede der. Adskellige teknologiskift senere er jeg stadigvæk ikke i mål, omend jeg endelig er på rette vej.

Måske er det held i uheld. I forhold til tidligere, føler jeg at timingen nu er helt rigtig: Flere og flere kommuner kommer med på den her OpenData-bølge, som gør, at de deler flere af de data, som de ligger inde med. Herunder vej- og parkeringsdata. Se mere på portalen opendata.dk for andre fede idéer. Desværre er ikke alle kommuner lige gode til at huske at få deres handicappladser med i datasættene, så dem er jeg nødt til at udelade. Når importen af data bliver mere struktureret, så har jeg tænkt mig at hive fat i de dataansvarlige.

Hvor står projektet lige nu? Hvis vi inddeler projektet i 4 faser, hvor fase 1 er idéfasen, så er vi nu i slutningen af fase 2. Jeg har fået styr på et meget basalt layout, og er i gang med at fylde funktioner ind. I øjeblikket bygger jeg på en CSV/GeoJSON-importer, og der er godt gang i Android-udgaven af mobilapp'en, hvor jeg er næsten færdig med kortvisning og den funktion, der automatisk opdaterer data. 

Handicapguiden.dk

De store søgemaskiner kan finde mange ting, men er der noget, der kan være svært at finde, så er det hjemmesider med fokus på handicap. Derfor Handicapguiden.dk. Jeg er stadig ikke helt klar over, hvor meget siden skal favne over, men den sådan foreløbige plan er at bygge et solidt søgeindeks, og jeg synes jeg er godt i gang. 

Det har været en stor åbenbaring for mig, at se mængden af foreninger i Danmark, der specialiserer sig i handicaps og diagnoser, samt at det godt kan lade sig gøre for erhvervsdrivende at drive butikker, der sælger hjælpemidler. Med de stigende ventetider, der er indenfor det offentlige - så er det nærmest en nødvendighed.

Jeg har tidligere haft ambitioner om at lade butikker annoncere i et nyhedsbrev, men den store forvirring om EUs privatlivstiltag GDPR gør, at jeg har lagt den idé lidt på is.

Jeg bygger uafhængigt af dette projekt i ny og næ på et forum-modul, som kunne bruges til at skabe noget mere brugerkontakt derinde, men jeg diskuterer lidt med mig selv om ikke jeg så bevæger mig for langt væk fra selve grundidéen.

Handicapguiden er blevet til på et tidspunkt, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre med parkeringssitet - projektet var lidt i et dødvande. Handicapparkering.dk - altså parkeringssitet - succes afhænger af mange udefrakommende ting, hvor udgangspunktet for Handicapguiden derimod, at det er mere eller mindre de spændende links og apps, jeg selv lige falder over, eller som brugerne bidrager med. Det giver et spændende perspektiv ift. at det på sigt gerne skulle være brugerne selv, der leverer en del af indholdet på siden.

Status lige nu er, at siden er velfungerende. Jeg vil gerne have flere grafiske elementer ind. Det skal være nemmere at tilmelde sit link og den generelle navigering skal forbedres. Jeg laver søgemaskine-optimering på den indimellem (nej, I behøver ikke ringe/skrive ;))

Slut-prut-finale

Okay, jeg ved faktisk ikke, hvordan jeg afslutter det her blogindlæg. Vi må se, hvor det hele ender. Jeg har tænkt mig, at det her bliver en slags udviklingsblog.

I bund og grund er det endegyldige mål for mig, at de ovennævnte projekter ikke blot er "Simons projekter", men snarere ting, som kan og bør køre i tid og evighed. Så er det bare at finde ud af, hvordan vi kommer derhen. Et er sikkert: Internettet ser sikkert helt anderledes ud om 100 år. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source

Jeg er ikke negativ i dag - har bare lige nogle ting der skal ud... :-) Jeg er træt .. træt af at høre om alle kompatiblitetsproblemerne, der er med Open Source-software. Der er så mange artikler på nettet, hvor diverse firmaer/organisationer "disser" Open Source-produkter, fordi det er svært at vende folk til at bruge det nye Open Source-system frem for det de er vant til. Man hører tit om "NU skifter by/afdeling/skole X til Open Source", og så et halvt år senere - så hører man "Jaeh.. vi prøvede, men det viste sig ikke at være en rentabel beslutning". En af årsagerne, tror jeg, er oftest at man glemmer, at hvis man skal indføre Open Source i sin organisation, så skal ALLE være indstillet på at skifte, og være indstillet på at det kræver en indkøringsfase og nogle kompromis'er. Lad os lege du har en virksomhed (måske har du) ... Din kontordame, lad os kalde hende Magda... Hun har måske været vant til Microsoft Word i 14 år, nu skal hun pludselig

Danmark i fare for at blive hægtet af på det semantiske web?

Forleden læste jeg i Randers Amtsavis, en lille artikel om det semantiske web. Det semantiske web er et begreb (og et buzzword) for "et intelligent internet" - altså et internet der kan hjælpe dig med at træffe logiske valg, udfra dine søgninger, og din handlemåde på nettet. Man kan sige, at når du ser Google tilpasse reklamerne efter hvilket søgeord du har skrevet, så er det en slags forsmag på det semantiske web, men det indeholder rigtig meget andet. Det lyder meget abstrakt, så lad os tage et eksempel: Forestil dig, at du sidder og leder efter en billig afgang fra Billund, fordi du skal på forretningsrejse. Når du har valgt en destination, dukker hjemmesiden op og spørger dig, om du også ønsker at leje et hotelværelse under dit ophold, fordi den kan læse i din kalender (som du selvfølgelig har online), at mødet varer fra 18-22 (tænkt eksempel), hvorfor du nok næppe springer ud i din bil for at køre hjem, hvis der er langt. Forestil dig så at du sletter mødet i din ka

Lille morgengrin på Kristi "Flyvdag"

Der skal ikke så frygtelig meget til at more mig, specielt ikke sådan en Kristi Himmelfartsdag. Jeg går med en lille spirende spiludvikler i maven, og derfor har jeg kastet mig over at prøve at udvikle mobilspil til Android. Derfor hentede jeg her til morgen kildekoden til AndEngine, en open source android spilmotor. For ligesom at forstå logikken bag, kigger jeg som regel i koden først. Det er den store force ved Open Source-projekter at man kan det. Stor var morskaben da jeg så en revisionsændring i kildekoden (-// betyder noget er fjernet fra tidligere revisioner, + tilføjet i ny) .. -// case Surface.ROTATION_0: -// /* Nothing? */ -// break; -// } + case Surface.ROTATION_0: + /* Nothing. */ + break; + } Nothing? .. Yes.. Nothing :)