Gå videre til hovedindholdet

Devlog #1

Velkommen til den første devlog.

Her vil jeg dele mine tanker omkring udviklingen af mine sites, i dag om handicapguiden.dk. Dels fordi jeg synes at det er skægt at kigge tilbage på om nogle år, men også for at andre kan se, hvilke udfordringer, der er med at bygge et større website. Også for at bryde illusionen om, at det at bygge og drive et website er venstrehåndsarbejde.

On with the show!

Handicapguiden har fået sig en ny forside. Den skulle gerne være lidt mere indbydende, uden dog at være prangende. Jeg synes et stort problem for mange websites i dag er, at der er for meget støj

Det kan man ikke just sige om Handicapguidens design. Ved første øjekast synes designet måske lidt kedeligt, men det er med fuldt overlæg (godt reddet, hva'? ;)). Nej, Simplicity is king. og jeg synes faktisk, i al beskedenhed, at jeg rammer balancen i, at fokuset ligger på informationerne.

Samtidig har jeg været ved at tweake søgemaskinen lidt. Hæ, Ikke twerke, men tweake... Optimere. Jeg er stadig ikke helt tilfreds - og den skal opsættes anderledes end jeg er vant til, så det tager tid. Internt fungerer det sådan, at den søger på sitets navn, beskrivelse og "tags". 

Det vil sige, at hvis jeg opretter et site, der tilbyder ferier - så tagger jeg informationerne med "ferie", og så skulle søgemaskinen gerne samle alt op, der er opmærket med ordet "ferie". Men samtidig skulle den også gerne indeksere, når folk søger på "ferieophold", og det har jeg lidt udfordringer med.

Det løser sig altsammen på et tidspunkt. Planen er klar: Søgemaskinen skal kun tolke en del af ordet, men jeg vælger også at guide brugeren lidt mere i retning af, hvad jeg har tænkt: I øjeblikket består søgefeltet bare af en tom kasse - der skal være en autocompleter - dvs. at Handicapguiden foreslår søgeord i takt med, at folk skriver i søgeboksen. Dermed er der større chance for, at brugeren rammer noget, som jeg har tænkt på. Næste skridt i AI-teknologi kommer måske, når systemerne selv finder afledte ord til søgningerne. Det kunne jeg godt tænke mig at udforske mere på, men jeg tvivler på, websitet har databaseplads nok på nuværende tidspunkt. Og så ved jeg ikke helt, hvad det ellers kræver.

Derudover arbejder jeg på at målrette søgninger lidt mere efter, hvor folk befinder sig. Hvis de har givet mig lov til at få deres omtrentlige lokalitet, så kan jeg præsentere dem for søgeresultater, der ligger i nærheden af hvor de bor. Det er et område, som jeg ville ønske, jeg havde tænkt på, da jeg startede med at oprette links på Handicapguiden, men hvis jeg skal koble postnr og GPS-koordinat på alle links, så er det nok nu, det skal gøres - fremfor når der er oprettet 5000 links i systemet om nogle år ;)

Ovenstående er et glimrende eksempel på, hvordan ens egne krav ændrer sig i takt med at man arbejder mere og mere med tingene.

Til sidst lige et lille opråb:

- Kære website-ejere, bring RSS-feeds'ne tilbage og send mig et tip. De er et glimrende eksempel på en lille ting, der kan have betydning, når man skal eksponere sit indhold og produkter til omverdenen.

Jeg drømmer om at vise mere end blot tekstlinks. Jeg vil vildt gerne være med til at hjælpe butikker og foreninger til at vise nyheder og nye tiltag frem via Handicapguiden, men det kræver, at muligheden er der - og ved at vores kommende webcrawler automatisk trækker nyt indhold, så kan I endda helt selv styre, hvad der skal fremhæves.

Lad os se hvad fremtiden bringer, jeg er i hvert fald spændt. Vi skrives ved i næste devlog.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source

Jeg er ikke negativ i dag - har bare lige nogle ting der skal ud... :-) Jeg er træt .. træt af at høre om alle kompatiblitetsproblemerne, der er med Open Source-software. Der er så mange artikler på nettet, hvor diverse firmaer/organisationer "disser" Open Source-produkter, fordi det er svært at vende folk til at bruge det nye Open Source-system frem for det de er vant til. Man hører tit om "NU skifter by/afdeling/skole X til Open Source", og så et halvt år senere - så hører man "Jaeh.. vi prøvede, men det viste sig ikke at være en rentabel beslutning". En af årsagerne, tror jeg, er oftest at man glemmer, at hvis man skal indføre Open Source i sin organisation, så skal ALLE være indstillet på at skifte, og være indstillet på at det kræver en indkøringsfase og nogle kompromis'er. Lad os lege du har en virksomhed (måske har du) ... Din kontordame, lad os kalde hende Magda... Hun har måske været vant til Microsoft Word i 14 år, nu skal hun pludselig

Danmark i fare for at blive hægtet af på det semantiske web?

Forleden læste jeg i Randers Amtsavis, en lille artikel om det semantiske web. Det semantiske web er et begreb (og et buzzword) for "et intelligent internet" - altså et internet der kan hjælpe dig med at træffe logiske valg, udfra dine søgninger, og din handlemåde på nettet. Man kan sige, at når du ser Google tilpasse reklamerne efter hvilket søgeord du har skrevet, så er det en slags forsmag på det semantiske web, men det indeholder rigtig meget andet. Det lyder meget abstrakt, så lad os tage et eksempel: Forestil dig, at du sidder og leder efter en billig afgang fra Billund, fordi du skal på forretningsrejse. Når du har valgt en destination, dukker hjemmesiden op og spørger dig, om du også ønsker at leje et hotelværelse under dit ophold, fordi den kan læse i din kalender (som du selvfølgelig har online), at mødet varer fra 18-22 (tænkt eksempel), hvorfor du nok næppe springer ud i din bil for at køre hjem, hvis der er langt. Forestil dig så at du sletter mødet i din ka

Lille morgengrin på Kristi "Flyvdag"

Der skal ikke så frygtelig meget til at more mig, specielt ikke sådan en Kristi Himmelfartsdag. Jeg går med en lille spirende spiludvikler i maven, og derfor har jeg kastet mig over at prøve at udvikle mobilspil til Android. Derfor hentede jeg her til morgen kildekoden til AndEngine, en open source android spilmotor. For ligesom at forstå logikken bag, kigger jeg som regel i koden først. Det er den store force ved Open Source-projekter at man kan det. Stor var morskaben da jeg så en revisionsændring i kildekoden (-// betyder noget er fjernet fra tidligere revisioner, + tilføjet i ny) .. -// case Surface.ROTATION_0: -// /* Nothing? */ -// break; -// } + case Surface.ROTATION_0: + /* Nothing. */ + break; + } Nothing? .. Yes.. Nothing :)