Gå videre til hovedindholdet

Arbejdsmarkedet og handicappede er som to modpoler

Jo, der er bestemt virksomheder derude, der gør sit for at inkludere folk med et handicap. Men der er ikke nok, der gør en aktiv indsats.  Så så arbejsløshedskurven blandt fleksjobbere helt anderledes ud.

 "Et fleksjob er en ansættelse, hvor der tages hensyn til, at din arbejdsevne er begrænset på grund af helbredsmæssige forhold. Det betyder, at opgaver og arbejdstid i fleksjobbet bliver tilpasset det, du kan klare." (borger.dk)

Her til morgen var jeg så ved at få kaffen galt i halsen, da jeg læste hos Radio4, at staten med beskæftelsesminister Peter Hummelgaard (S) ved roret, har gjort det ulovligt for personer under fleksjobordningen at arbejde i deres ægtefælles virksomhed.

Årsagen? For at bekæmpe snyd. Det kan man jo normalt ikke have noget imod, hvis det da ikke lige var, fordi beslutningen indebærer, at det rammer almindelige, lovlydige mennesker hårdt.

Det er svært nok for personer med et større eller mindre handicap at få arbejde i forvejen, og ca. hver femte fleksjobber er da også uden arbejde i øjeblikket (2021) ifølge Landsforeningen for Fleks- og Skånejobbere*

Netop en ansættelse i ægtefællens virksomhed er da superideelt, fordi et ægtepar kender hinandens styrker og svagheder. Derved kan man springe nogle af de forhindringer og fordomme over, som man normalt møder, når man har et handicap og skal indgå i arbejdsstyrken.

Ansættelsen er bare første prøvelse, får man også de arbejdsopgaver, der passer til ens helbred, så man kan fastholde sit job?

Det private erhvervsliv har over den brede kam fejlet i årevis, når det kommer til inkludere folk med større eller mindre handicaps, fordi man jager et imaginært perfekthedsideal, når man når ansætter. Ofte også, fordi man ikke kender de handicapkompenserende ordninger, der tilbydes. Det er derfor alt andet lige lettere at ansætte en person uden et handicap.

Det udelukker en masse - en person med et handicap er et fremragende aktiv for enhver virksomhed, hvis man forstår at se potentialet og mennesket fremfor at se personens handicap. Samtidig får man en bundloyal medarbejder, bl.a. fordi det er svært overhovedet finde et fleksjob.

Vil man skabe "det rummelige arbejdsmarked", som der så ofte snakkes om, så må staten gå forrest at lave gnidningsfri kompenserende ordninger. Derfor virker det kontraproduktivt det, som beskæftigelsesministeren er ude i her.

Det burde alt andet lige være en bedre forretning samfundsmæssigt for staten, at den ikke skal dække hele en persons indtægt.

Ellers er vi ude i, at staten selv i højere grad selv skal agere arbejdsgiver, og så kunne man godt forvente, at det private erhvervsliv ville råbe "konkurrenceforvridning".

Link: https://www.radio4.dk/nyheder/beskaeftigelsesministeren-staar-til-at-fyre-hundredevis-af-fleksjobbere/?fbclid=IwAR02KTPJ3Gqop9tnH8ribCvZIABKGVDYA2ONnubuDdiekFWv9S-p8oRP6z0

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Brokkeindlæg - om Open Source vs. Closed Source

Jeg er ikke negativ i dag - har bare lige nogle ting der skal ud... :-) Jeg er træt .. træt af at høre om alle kompatiblitetsproblemerne, der er med Open Source-software. Der er så mange artikler på nettet, hvor diverse firmaer/organisationer "disser" Open Source-produkter, fordi det er svært at vende folk til at bruge det nye Open Source-system frem for det de er vant til. Man hører tit om "NU skifter by/afdeling/skole X til Open Source", og så et halvt år senere - så hører man "Jaeh.. vi prøvede, men det viste sig ikke at være en rentabel beslutning". En af årsagerne, tror jeg, er oftest at man glemmer, at hvis man skal indføre Open Source i sin organisation, så skal ALLE være indstillet på at skifte, og være indstillet på at det kræver en indkøringsfase og nogle kompromis'er. Lad os lege du har en virksomhed (måske har du) ... Din kontordame, lad os kalde hende Magda... Hun har måske været vant til Microsoft Word i 14 år, nu skal hun pludselig

Danmark i fare for at blive hægtet af på det semantiske web?

Forleden læste jeg i Randers Amtsavis, en lille artikel om det semantiske web. Det semantiske web er et begreb (og et buzzword) for "et intelligent internet" - altså et internet der kan hjælpe dig med at træffe logiske valg, udfra dine søgninger, og din handlemåde på nettet. Man kan sige, at når du ser Google tilpasse reklamerne efter hvilket søgeord du har skrevet, så er det en slags forsmag på det semantiske web, men det indeholder rigtig meget andet. Det lyder meget abstrakt, så lad os tage et eksempel: Forestil dig, at du sidder og leder efter en billig afgang fra Billund, fordi du skal på forretningsrejse. Når du har valgt en destination, dukker hjemmesiden op og spørger dig, om du også ønsker at leje et hotelværelse under dit ophold, fordi den kan læse i din kalender (som du selvfølgelig har online), at mødet varer fra 18-22 (tænkt eksempel), hvorfor du nok næppe springer ud i din bil for at køre hjem, hvis der er langt. Forestil dig så at du sletter mødet i din ka

Lille morgengrin på Kristi "Flyvdag"

Der skal ikke så frygtelig meget til at more mig, specielt ikke sådan en Kristi Himmelfartsdag. Jeg går med en lille spirende spiludvikler i maven, og derfor har jeg kastet mig over at prøve at udvikle mobilspil til Android. Derfor hentede jeg her til morgen kildekoden til AndEngine, en open source android spilmotor. For ligesom at forstå logikken bag, kigger jeg som regel i koden først. Det er den store force ved Open Source-projekter at man kan det. Stor var morskaben da jeg så en revisionsændring i kildekoden (-// betyder noget er fjernet fra tidligere revisioner, + tilføjet i ny) .. -// case Surface.ROTATION_0: -// /* Nothing? */ -// break; -// } + case Surface.ROTATION_0: + /* Nothing. */ + break; + } Nothing? .. Yes.. Nothing :)